HOE GAAN WE TE WERK?

Op deze pagina geven wij jou een overzichtelijk stappenplan voor het snel en effectief behalen van je rijbewijs.

SpeakerCamera
STAP 1 - PROEFLES
Maak altijd gebruik van ons vrijblijvende proefles! Je neemt eerst een proefles af voor slechts €35,- Het verplicht je daarna tot niets en zo krijg je direct een goed beeld van jouw rijinstructeur, de lesauto en de verschillende lespakketten. De rijinstructeur die met jou de proefles rijdt, is ook degene van wie je straks rijles krijgt. Na de proefles krijg je een duidelijk advies. Wil je daarna met Potters Drive verder? Dan krijg je één rijles helemaal GRATIS!
SpeakerCamera
STAP 2 - INSCHRIJVEN
Als je besluit om te gaan lessen bij de leukste rijschool van Nederland, dan onderteken je samen met de rijinstructeur de lesovereenkomst. Dit document bevat alle afspraken, zoals betaling, het aantal lessen per week, enzovoort. Na inschrijving ontvang je vanuit  Potters Drive een unieke digitale rijlesmap via de mail!
SpeakerCamera
STAP 3 - THEORIE BEHALEN
Vanaf dit moment ben je officieel ingeschreven en kun je beginnen met jouw rijlessen. Mocht je je theoriecertificaat nog niet hebben behaald, dan raden we je aan om dit zo snel mogelijk te doen. Theorie hoort er natuurlijk ook bij, dus dat gaat studeren worden! Maar maak je geen zorgen, want wij bieden een geweldige online studiemethode, zodat je goed voorbereid bent voor het behalen van je theoriecertificaat.
SpeakerCamera
STAP 4 - RIJLESSEN EN TUSSENTIJDSE TOETS
We gaan met jouw praktijk rijlessen. Ongeveer halvewege het aantal lessen gaan we een tussentijdse toets afleggen. Deze verhoogd je kans om in 1x te slagen met 20% en je kan daardoor ook alvast kennismaken met het idee van het eindexamen. Doe je de tussentijdse toets goed, dan krijg je vrijstelling voor je bijzondere verrichtingen en hoef je die niet opnieuw te doen bij je eindexamen.
SpeakerCamera
STAP 5 - VERKLARING 
EN MACHTIGING
We raden je aan om zo snel mogelijk de eigen verklaring in te vullen via de website van het CBR. Je kunt inloggen met je DigiD en de vragenlijst naar waarheid invullen.

Op een gegeven moment zal jouw rijinstructeur jouw examen gaan aanvragen. Hiervoor dien je een machtiging af te geven. Dit kun je doen op de website van het CBR. Tijdens dit proces zal er om het rijschoolnummer worden gevraagd, deze heb je per e-mail ontvangen van jouw rijinstructeur.
SpeakerCamera
STAP 6 - ZONDER STRESS OP EINDEXAMEN
Een gemiddelde leerling heeft ongeveer 40 rijlessen nodig om goed voorbereid op het examen te verschijnen. Vertrouw op jezelf en op alles wat je rijinstructeur je heeft geleerd. Het allerbelangrijkste is dat je voldoende lessen hebt gehad voordat je op examen gaat. Jij moet zelf het gevoel hebben dat je er klaar voor bent. Ben je er zeker van dat je volledige controle over het voertuig hebt? Als je het rijden voldoende beheerst, kun je met een gerust hart een half uur rondrijden met een examinator.  
LATEN WE NU STARTEN!